• Language switcher

Ängeln-Rafael uppfödare av sibiriska och Neva Masquerade katter

När finns det ungar nästa gång?

För tillfället (21.7.2023) har flera av våra honor ungar :). De första ungarna är överlåtelseklara från 17.9.2023. Ännu finns det lediga ungar, men det kommer reservationer i jämn takt. Hör alltså gärna av dig om du är intresserad av att säkra en kattunge, använd kontaktinformationen nedan!

FI*Ängeln-Rafael är en finländsk uppfödare av sibiriska (SIB) och Neva Masquerade (NEM) katter. Vi är registrerade hos det finländska raskattförbundet Suomen Kissaliitto ry och via dem hör vi till FIFe, The Fédération Internationale Féline. Vi har förbundit oss att följa deras regler.

Våra honor

Vi har två honor för uppfödning, Izabella (FI*Eswood Love Comes Softly) och hennes dotter Bianca (FI*Ängeln-Rafael Bianca). Izabella är sibirier medan Bianca är Neva Masquerade. Eftersom den enda egentliga skillnaden mellan dessa två systerraser är färgen (neva har en mörk maskfärg vid ansiktet, öronen, tassarna och svansen), pratar vi på dessa sidor för enkelhetens skull om sibirier. Samma gäller för båda.

Sibiriska katter sociala och lätta

Den sibiriska katten är en social, människotillgiven, lugn och mild kattras, som lämpar sig väl både för utställningshobby och att bara vara med familjen. Katterna är mycket sociala och tycker om att vistas bland både vuxna som barn. Den sibiriska kattrasen lämpar sig även för familjer var det från tidigare redan finns katter, hundar eller andra dylika djur.

En märkbar fördel med rasen är att den är känd för att inte vanligen förorsaka allergiska reaktioner. I vår familj är flera allergiska, men ingen har fått några som helst reaktioner av Izabella. Alla är dock individer så ingen absolut garanti kan givas.

Hur köpa kattunge av oss?

Kattungarna överlåts vid 14 veckors ålder. Vid överlåtelsen är ungarna hälsokontrollerade, vaccinerade enligt rekommendationerna (kattflunsa, kattpest), försedda med mikrochip, regelbundet avmaskade och registrerade. Ungarnas föräldrar har med tester konstaterats vara friska från FeLV/FIV sjukdomarna och har med ultraljudsundersökning befunnits vara friska från HCM-hjärtsjukdomen.

Köparen får av oss sammanställda skötselråd, och vi är naturligtvis alltid tillgängliga och hjälper gärna vid eventuella frågor. Ungarna har vuxit upp i en familj med barn och ungdomar, med liv och rörelse, är vana vid vanligt familjeliv och vid att ha med människor att göra.

Kattungarna reserveras genom att erlägga halva köpesumman. Om köpet inte blir av pga att köparen, blir reservationsavgiften med uppfödaren. Om köpet inte blir pga något som är uppfödarens ansvar, får köparen tillbaka reservationsavgiften. En reserverad kattunge bör betalas och avhämtas senast inom en vecka från tidigaste överlåtelsedatumet, annars förfaller reservationen.

Kattungarna kan normalt besökas från ca en månads ålder.

Om du vill köpa en kattunge önskar vi att du skickar oss ett meddelande (se kontaktinfo nedan), där du kort beskriver din/er levnadssituation och till ett hurudant hem kattungen skulle komma. Berätta gärna om familjen och hur ni bor, samt om ni har andra djur och eventuellt planer på att gå på utställning med katten. Vi har inga strikta krav för det ena eller andra, men vi vill gärna få en helhetsbild av köparen och livet kattungen skulle få.

Vi gör en helhetsbedömning av köpkandidaterna och väljer köpare enligt den. Man säkrar sig om en kattunge genom att göra en reservation, som blir bindande vid betalandet av reservationsavgiften.

Senaste kullen

Kontaktinformation

Våra nyaste uppdateringar hittar du på vår Ängeln-Rafael Facebook-sida.
Hör gärna av dig, primärt via vår Facebook-sidas Messenger!

Mera information om rasen

Mera information om rasen hittar man bl.a. härifrån: http://www.sibiriskkatt.se/sibirisk-katt och https://fi.wikipedia.org/wiki/Siperiankissa (FI)

Carolina och Björn Elfström, 7.8.2021
Share

Comments are closed.